Kokosbollar
Höstlovet är här och vi är lite lediga. William förelsog att vi skulle laga kokosbollar och det var verkligen längesen så jag letade upp ett bra recept som jag (som vanligt) modifierade lite. De blev jättegoda, minst lika goda som "vanliga", och verkligen jättelätta att göra. Såhär gjorde jag:
200 gram torkade ekologiska dadlar
2 dl havregryn (ekologiska glutenfria)
1,5 dl eko kokosflingor
ca 4 matskedar eko kakao
ca 25 g eko smör
ca 25 g eko virgin kokosolja
en skvätt starkt kaffe
Jag mixade dadlarna i matberedaren. Sedan la jag i övriga ingredienser, förutom kaffet, och körde lite till. Till sist i med kaffet. Sedan rullade vi bollar som vi strödde kokosflingor över.
Man får "känna" lite på konsistensen, och smaka av. Man kan få tillsätta lite havre alt kaffe/vatten för att få perfekt "rullkonsistens".